Változások - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Változások

2010.09.29. 04:05 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

Oly sok történt az elmúlt két hónapban.

A mi kicsi Tündérhercegnőnk, a csöpp Csenge iskolás nagylány lett.

A Csanuka pedig kijárta az ovit. Legalábbis ő így hiszi, mert mióta nincs a Csenge, hallani sem akar róla, legközelebb már csak az iskolába készül...

És a legkisebb Csipetke lassan fél éves lesz. Mosolyogva olvastam az utolsó hozzászólást, hogy mindjárt szalad. No, azt nem engedjük! De - ÜL! És négykézlábra "emelkedik" naponta többször!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És továbbra is kacag-kacag-kacag... Már kukucskálósat is játszunk vele, elbújunk, felugrunk a kiságya végénél, oldalánál - imádnivaló!

Mint a kép is mutatja, leginkább a könyvek bűvölik el. A többiek is szerették, de ő halmozottan rajong értük. Biztosan azért, mert az esti meseolvasás gyakran úgy kezdődik, hogy őt ringatom közben, és próbálom minél távolabb tartani  a könyvet, hisz ő is szeretné megkaparintani. Na, az ilyen ki nem elégített vágyakozásoknak köszönhetően a mindne a könyv:)

Korábban elég volt valami más érdekeset mutatni, de mostanság egyre többször nyüszögve löki hanyatt magát a karomban - elég megtartani, olyan erővel -, ha nem kaphatja meg / nem az történik, amit szeretett volna.

Már jó másfél hete a fürdés is ücsörögve történik, egészen más távlatok nyíltak meg így, bár még nem igazán pacsál, csak ismerkedik a vízzel / és csodálja azokat a fura dolgokat, amik még mozognak is (a lábbacskáit:), óriási nyálfolyamokat indítva meg is erősíti bennünk, hogy ez aztán nagyon JÓÓÓÓ!

Minden érdekli, figyelmes (a doktor néni is mindig megdicséri ezért), ha minden rendben, akkor be nem áll a szája.

Legkedvesebb játékok: (mi más is lenne) a kezem, arcom, hajam (bár ez olyan rossz "ízű", folyton grimaszol, ha bekapja, nagyon vicces képet vág), ruhám - nem is értem, minek ide játék?!

A két nagyocska miatt ő van a legtöbbet hordozva, a kendő örök szerelem maradt (még ez a vacak Nandu is, bizony!), de a hátul lévő csomó már zavaró ezekben a hideg időkben a kabát alatt, így végre rászántam magam, és varrtam neki egy mei-tai-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, igen, mivel a 7 kg-os határt már egy ideje átléptük, így a rugalmast szépen kimostam, és vélhetően nem vesszük már fel többet. Pedig annyira jó volt a zsebes megoldású felkötés, imádtam, mert ha hidegebb lett, csak ráhúztam a lábára, felül a fejecskére, és már meg is voltunk a plusz réteg ruhával. Szerintem sosem fogom annyira szeretni a mei-tai-t, mint a kendőt. Ez utóbbi a legsokoldalúbb hordozó, de sajnos a minőségi szövöttekért borsos árat kérnek, így marad a mei-tai.

Nekem kicsit lányos lett, ezért varrtam bele egy sötétkék betétet (de abból meg csak apró fehér virágmintás volt...). Szeretnék egy olyan igazi fiúsat is, csakhogy egy kölcsönkapott alapján készült, és mint ilyen, sietnem kellett, nem volt idő méteráruboltokban nézelődni, be kellett érnem azzal az anyaggal, ami a legközelebb volt (így sem lett sávolyszövésű (abból csak terepszínűt tartottak...), de legalább erős vászon). Az alapul szolgáló nagyon jóra van megvarrava (ami a célszerűséget illeti), ezt másoltam - azt hiszem saját célra nem olyan gáz... Bélelt a combrésznél, a dereka, vállpántok, és kapucni is van hozzá, ami egy mozdulattal le-felcsatolható. Tervben van még egy zsák, és egy kis táska a pántjára, de elfogyott a kék dekoranyagom, és igyekszem újat szerezni, hogy azok is passzoljanak hozzá. Egészen elégedett vagyok a művemmel, csak az a baj, hogy a derékpánt varrásánál már nagyon siettem, és egy varrás csúnyán elcsúszott, ha időm engedi, felfejtem, és újra varrom.

Annyira gyorsan elrepült a nyár, olyan szép idilli képek maradtak utána: és végül az utolsó meleg napon egy balatoni délutánt is beleerőszakoltunk:) És milyen jól tettük! Volt aztán ovis szüreti bál, ahol a nagyok még ketten szerepeltek - imádtam őket), na, arra pedig a Csanunak varrtam ruhát, az is elvett pár napot, a gyümölcsösökben is sok időt töltöttünk, aztán iskolakezdés, zsákok varrása, filctolltartót is készítettem a lyánykának, és anyu szülinapjára végre megvarrtam a dáliát, amit már az óvónőknek való varráskor elhatároztam.

Sűrűek a napok, a Csengécskét reggel háromnegyed 7-kor ébresztem ("lustizásra"), 7-kor kel, előtte boltba szaladok, mert a vajas kifli lett a kedvenc reggeli, szépen felöltözik, reggeli után irány a suli, mire hazaérek, a fiúk is kelnek, indul a nap, a Csanu már nem alszik délután - de este szépen elalszik mindenki - fél egyre a Csengéért, leckeírás, aztán játék, délelőtt még ebédfőzés, játék a fiúkkal, egyebek, este hét körül vacsora, fürdés, esti mese, alvás kilenc körül, nagyon gyorsan elrepül a nap.

Majd jövök féléves beszámolóval (te jó ég, szombaton lesz fél éve, hogy megszületett, nem is hiszem el), és külön a három és féléves Csanuról,  a Csenge iskolás élményeiről, és hogy hogyan is alakult ezt, hogy nem járunk óvodába. Mert előtte büszkén mesélte mindenkinek, hogy ő bizony már óvodás!

Hm..., mikor is fogom megírni ezeket?!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr622331199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bius,Karina és Judit 2010.09.30. 09:55:35

Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):)
Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepült az ídő.:)Nagyon ügyesen ücsörög már.:)))
És a nagyok is Csanu kész férfi már,Csenge meg hát el sem hiszem ,hogy sulis.:)))
Tündériek!!!
Remélem hamar tudsz írni,mert kíváncsi vagyok az ígért sztorikra.:)))
Nagyon jó a mei-tai-otok is.Ez sokkal jobb mint a miénk.:)Én pont azért nem szeretem annyira mert nagyon magas a hátrésze.De lehet,hogy csak rosszul használom,pedig utána néztem több helyen is.:))

Várjuk a következő írást is!:)
Pusza!

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2010.09.30. 14:38:27

Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! Amit ezúton is nagyon köszönünk, és mint mindig csak ámulunk. Az ötleten, a kivitelezésen, a gondoskodáson és még sorolhatnám. És sok kedves sort sem felejtsük el!

És ámulunk a tudományon is! Ezt nevezem változásnak! Mi még messzire állunk, vagyis ülünk ettől. Jobbra és balra dőlünk, de eljön ennek is az ideje. Csak olyan jó látni ezt az igazi, mesze nem csecsemős kis fijjúcskát. És el sem akarom hinni.

A mei-tai pedig szuper lett. Nagyon tetszik! Még Boldi születése előtt varrtam egyet, de úgy tűnik nem az igazi. Nekem egyáltalán nem lányos, olyan napsugaras vidámságos.

Mekkorát nőttek a többiek is a nyáron! Drága a Csanu ezzel az igazi nyári frizuval, és nagyon kisfickós! Még szép, hogy Ő sulis akar lenni! Bocinak nincs iskolába járó nagytesója, mégis emlegeti, hogy oda is szeretne menni. (Lehet amiatt, hogy az ovi mellett van az iskola.)
A Csenge pedig igazi komoly iskoláshölgy lett! Nagyon várom, hogy írj mindezekről is, tényleg hiányoznak a hírek és képek.
Emiatt is olyan jó volt látni benneteket és hallani rólatok!

Isten éltesse sokáig a majd féléves Levente Gergőt! Nőjön nagyra egészségben, boldogságban a Testvérkéivel együtt!

Nagyon sok cuuupppp: Edit a Fijúkkal

lontayk 2010.10.07. 20:10:55

Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy már eltelt félév.

Házassági évfordulótok alkalmából nagyon gratulálunk. Szép szám a 15. Sokat gondolunk Rátok. Vigyázzatok Egymásra.

Talán majd egyszer megint találkozunk. Addig is mindenkinek ezer pusssz: Klári
süti beállítások módosítása