Szülinap - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szülinap

2009.03.05. 08:19 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

Csak röviden, mert ezerrel készülünk a hétvégi szülinapi bulira - tegnap, a megbeszéltekhez igazodva (azt kérte, a szülinapjáig meglegyen) leszedtük a karácsonyfát, és a díszeket.

Ma folytatódik a rámolás (takarítással egybekötve), hogy minél nagyobb hely szabaduljon fel, mire jönnek a vendégek.

Szóval a terv szerint aznap reggel gyorsan elmentem volna Földvárra, míg alszik - de felébredt. A megelőző napokban (héten) a betegség (erősen köhögött, láza is volt, pedig tőle ez igazán szokatlan) miatt maradtunk itthon (ha előre tudom, persze előre gondolkodom...), furcsa mód, még neki sem volt kedve kimozdulni.

Így közösen vágtunk neki a vásárlásnak, apának is kellett néhány dolog a beadandóihoz. Az úgy volt, hogy ő megy a kicsikkel én meg gyorsan beszerzem a saját részem. Csakhogy a Csanuka - miután az egyik váltóruhát felhasználtuk, mert véletlenül leöntötte magát gyümölcslével - teljes testtel elesett a bokáig érő sárban, amit szépen kiszúrt magának. (sehol másutt nem volt sár, közben én a Csenge sapkáját kötöttem, apa meg a fájó fogával és az influenzával birkózott). Csöpögő, ragadós sár lett a dzsekije, nadrágja, csizmája, keze...

Szegényke sírt nagyon, meg volt ijedve - apa meg dühöngött, hogy még ez is... - úgyhogy első körben haza indultunk (váltás dzseki és csizma azért nem volt, csak nadrág...) aztán abban maradtunk, hogy a kocsiban maradnak, míg én gyorsan beszaladok. Vettünk arcfestéket is a hétvégi bulira, amire végül három kis ovist hívtunk meg 8az egyik beteg, úgyhogy lehet, hogy csak kettő jön el).

 

Délelőtt még a neten keresztül jött köszöntéseknek örvendeztünk - ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy gondoltak ránk! És egy csomagnak, amit Boti barátunktól kapott: ajándék zenei válogatással (természetesen a kedvenc képemmel a borítón) és egy sünis gobleinnel, amit közösen hímezhetünk. Nagy volt az öröm!

 

Kívánsága szerint közös tortakészítés volt napirenden, emiatt a Csanu alvásidejében átadtuk az ajándékot, hogy játszani is legyen ideje, hisz a torta csak este lesz készen. persze, hogy tavaszi Micimackós táskában!

 

 

Volt abban nagy méretű vasalható gyöngy (mert a kisebbel addig szórakozoztt karácsonykor-  meséltem közben, és nagyon belefeledkezett - , hogy bedugta az orrába, és apa tudta csak kivenni, úgyhogy eltettük egy időre) egy kislány és egy autó formával, egy nyuszi, amit annyira akart (azóta is boldogan hurcolja mindenüvé, és ki is jelentette, hogy annak örül a legjobban), egy mágnesreszelékes bácsifej, amire hajat, bajszot, szakállat lehet illeszteni (az oviból jött az ötlet), egy képeslap, és persze cicás notesz, no meg édesség. Úgy örült! Olyan jó, hogy azt kaphat, ami tényleg használható, és nem kell reklámozott, játszásra alkalmatlan  termékekről lebeszélnünk... Az autót nyomban el is kezdte rakni, de hamar társult a Csanuka is, ő meg a kislányt próbálta.

 

 

Aztán közösen nekiláttunk a tortának. Mindenki keverhette, törhette a piskótát, szúrhatta a tüskét - nem is lehet leírni, milyen jól éreztük magunkat. Sünitortát szeretett volna, mint az Annácskás könyvben (a Csanád is olyat kapott tavaly, akkor is oda volt érte). Végül két orra is lett a süninek - mindketten ragaszkodtak hozzá, hogy az általuk választott drazsé legyen az orr...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Míg apára vártunk a gyertyagyújtással (presbiteri gyűlésen volt), az ajándék CD-re táncikáltak (és időről időre bejött a Pinokkiós dal is, erről majd később -. neki azért tetszik, mert látta a bábelőadást, és nem tudja, hogy a dalnak (ami űbergagyi) semmi köze hozzzá...), előkerültek a hangszerek is (csörgők, rumbatökök, kasztanyetták...), és nagy mulatozást csaptak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A torta is nagy siker volt: a gyertyák sosem voltak hajlandók elaludni, és mindig újra lehetett fújni őket. A Csengének ez már nem volt olyan újság, de a kis Csanádot igencsak elbűvölte! Enni persze nem evett belőle, csak egy falatot, és szokásához híven, azt is rövid úton kidarálta. De a Csengécske kétszer is kért!

Hogy mikor feküdtek le aznap? Háááát....

 

 

 

 

A Csanukáról viszont mindenéppen meg kell írnom, mert elfelejtődik: tegnap (szerdán) mondókáztunk először úgy, hogy mindent mondott utánunk!!! Többszöri ismétlésnél már nem is várta meg, míg a végére érünk szónak, néha szinte velünk mondta! A sláger a Két kiskakas összeveszett...  volt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr47982418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2009.03.05. 21:04:57

Hűűűű! Igazi, vidám szülinapi buli volt kedves, ötletes tortával és csuda klassz ajándékokkal! (A torta receptjét majd szeretném, lassan aktuális lesz. :-)
Olyan szép dolog, ahogy együtt és belefeledkezve játszotok az ajándékokkal! És ez a táncolás! Tényleg nagyot ünnepeltetek, ahogy kell! Tetszik a furulyázós kép, de a többi is mindent elmesél!
Bizony hogy újra és újra kellett a gyertyákat gyújtani! Hiszen olyan jó elfújni az összeset! Látom Csanu nagy segítség voltál! Drágák vagytok!

További jó és eredményes készülődést a további ünnepléshez!

Cuuuppp: Boti és Edit

Bius,Karina és Judit 2009.03.06. 19:16:05

Nagyon szép szülinapod volt Csenge!:)))
Anya aztán igazán mindenben a kevedben járt!:)))

Biztosan a hétvégi buli is klassz lesz,várjuk a beszámolót arról is.:))
Pusza!

Danianya 2009.03.07. 22:24:22

Nagyon jól sikerült a szülinapozás,erről a fotók is árulkodnak!;)
A sünitorta nagyon tetszik,aranyosak a képen ahogyan próbálják elfújni a gyertyákat!:)))

Puszi:Ági és Dani

Bius,Karina és Judit 2009.03.09. 13:58:11

Reméllem nagyon jól sikerült a buli!!
Kukk be egy kis barátságért szeretetért hozzánk!!:)))))
Pusza!!
süti beállítások módosítása