Kicsi Teknőc - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kicsi Teknőc

2010.07.23. 08:11 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már jó egy hete ezt műveli:) A fotón talán nem látszik igazán, de folyvást előreszegi a kis buksiját, emeli a vállait, és amikor odadadom neki a kezem, belecsimpaszkodik, és nagy boldogan felhúzza magát! De nem ám csak ülésbe - meg sem áll, míg a két csöpp talpacskát nem támaszthatja neki valaminek (mondjuk nagy választék nincsen, hisz ezt az ölemben teszi, vagyis az én lábamon ácsororg:)! Imádna így sokáig, de a nagyok miatt sem engedem, sőt, csak lopva csináljuk (ez a mi kis titkunk:), mert ha meglátnák, ők is szeretnének így játszani vele, de nekik még gyenge ehhez a karjuk és félek, hogy nehogy baj történjen. Meg különben is, mindig mondom neki, hogy tessék csak előbb az oldalra- és átfordulást próbálgatni!

És bizony van is foganatja! Már kitámasztja  a kis lábiját, és megemeli a popsit, a hátát is elfordítja így, csak még a csöpp kis válla nem megy utána. Tegnap kicsit megbillentettem, hogy segítsek neki - hát olyan nagyon boldog volt, úgy nevetett, hogy végre sikerült! Pedig egyébként nem rajong a hason fekvésért (gondolom, mert a kezdetektől így alszik, nem nagy újdonság neki), jobban szeret háton nézelődni, beszélgetni. De így, hogy saját szándékból került a pocakra, így végtelenül örült! Meg is akartam örökíteni, ahogy vígan nevetgél a játékoknak, ügyesen emeli kitámaszt és emeli a fejét, de - csöngettek, és megint és megint, aztán meg telefonon hívtak... Na, majd ma! Ja és a másik kedvenc, amikor felhúzásból a fejem fölé emelem, repülő pózban, arra van ám boldog nyálacskacsorgatás, nevetés! Szépen erősen megfeszíti magát, és onnan nézelődik. És még a nyálbuborékokról sem írtam, ha valami nagyon tetszik, úgy csinál mint egy kis csiga, nem győznek szaladni kifelé a csöpp buborékok:)

Egyébként imádnivaló kis ember, folyton mosolyog, nevet, olyanokat kacag, hogy megtelik vele a szoba, és mindennel meg lehet nevettetni. Apának már úgy örül, hogy tegnap majd kiugrott a kezemből a hangjára, és sikkantott is hozzá egy hatalmasat! Ha itthon van, mindig lesi, keresi a szemével, mikor néz rá, és már nevet is neki nagyokat:)

Már egészen sokat buszoztunk, mindig kendőben viszem. Olyan jó, mert a lelógó szárával el tudom őt takarni, ha fúj a szél, vagy ha erősen süt a Nap, és a szúnyogoktól is így védem. A nagy vágyam - amit még akkor találtam, mikor a Csanu éppen kinőtte a hordozós kort - , a mei-tai már nem tetszik annyira. Éppen a kendő sokoldalúsága miatt. Abban tényleg csak hordozni lehet, míg ebben a rugalmasban lehet zsebibaba, a fejecskét is bele tudom bújtatni, ha elalszik, és még stabilabban tartja, a kis karját is, hogy ne fázzon, ne csípjék, ne érje Nap. Nagyon jó a kendő, főleg ez a rugalmas! De előbb-utóbb muszáj lesz rászokni a mei-tai-ra, mert ezt  egyre inkább kinövi ... ha csak nem tudok bezserezni egy jó szövött kendőt:)

Hmm..., a mei-tai-on bosszankodom, pedig az is mennyire jó a kengurukhoz képest! Minap voltam drogériában és kendőben álltam sorba egy hasonló korú, kengurus baba mögött. A különbség, hát az tényleg zongorázható, és akkor még az egészségügyi hátteréről nem is esik szó: a kengurus anyuka háta megrogyasztva, a keskeny pántok mélyen a vállába vágva, a kicsi a derekánál lógott, nyeklett ide-oda a kenguruban, hogy csak az első benyomást említsük... Kérdezik is sokan a kendőt, pocakosok, kisbabások, sőt, nagymamák!

A múlt hónapban Pakson jártunk, csak mi a gyerkőcökkel, és megállított egy csinos, jól szituált nagymama korú asszony. Hogy ne haragudjak, de szeretné megnézni a babát, mert ilyet még nem látott, és annyira aranyos benne:) És dícsérte a gyerekeket, hogy milyen szépek, és milyen jó nekem, hogy hárman vannak! Mert már ő is bánja, hogy nem lett több, de már késő. És milyen sokan mondták már ezt, bennünket látva, hogy de jó lett volna, ha nem csak egyet vagy kettőt vállanak... szóval aki még teheti, és megfordult a fejében, ne habozzon!

Ó, a nagyok! A nagyok most a mamánál NYARALNAK! Már nagyon sokszor voltak  amamánál, sokszor ott is aludtak, de így, hogy nyaralásnak nevezik, még jobban tetszik nekik! Jó soruk van nagyon, a  mama rengeteget játszik velük, mesél, pancsolnak, segédkeznek meg minden. Amikor felhvínak telefonon (olyan jó azt a két kis vékony hangocskát meghallani, amikor felveszem a telefon, nem tudván, ki hív) nem győznek mesélni, aztán már szaladnak is el, hogy tovább játsszanak:)

Nemrég valami mondókázás közben (nagyon sokat mondókázunk, mutogatom, simítom a kis testén az éppen illő mozdulatokat, ő pedig erősen figyel vagy nevet) azt találtam mondani a csöppnek, hogy Jemente Dedő - mert a Csanu olyan aranyosan tudja mondani:) Na, erre ő:- Tende (Csenge), hallottad? Anya a'tt mondta neti, hod Jemente Dedő! Pedig nem is úd hívját, hanem hod Jemente Dedő, ude Tende?! - akkorát nevettünk! Egyébként már nem is igaz, hogy mindig így hívja, egyre többször hallom ki tisztán vagy a kezdő 'l' vagy a középső 'v' hangot.

És nem győznek versengeni, hogy mi mindent adnak majd át neki, ha megnő! Már a legféltettebb kincsek is mind-mind fel vannak ajánlva, mindig nagyobbat licitálva a másikra:)

A múltkoriban pedig sült kolbászt ettünk, és volt egy, ami kicsire összeugrott, azt mondja a Csanu:- Anya, ett medhagyhatnánk a Jementénet, ha nadobb lesz!

Jelentem számtalan rövidnadrágot varrtam a Csanunak, kisszoknyákat a Csengének (és milyen büszkén hordják! Olyan jó!), most még egy ajándékot fejezek be, aztán egy merendelésem van (bizony!), és már neki is állok a Csenge iskolás, abc-s falvédőjének!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr42170196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bius,Karina és Judit 2010.07.24. 22:11:48

Jaj de nagyon édes!!:)Ahogy olvastam,mint Karina.:)Ő sem akart ülni.:))Ugyan ezt csinálta.:)Nagyon ügyi,elég hamar ügyeskedik.:))
Édesek lehetnek a tesokkal.:)Én is ezeket a pillanatokat imádom,mikor összebújnak és szeretik egymást,vagy éppen Bius rendezi Hugit..))
Jól belejöttél a varrásba.:)Ügyes vagy:)

Nem emlékszem pontosan,de ha ma ha máskor akkor is Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Csengének:)
Pusza!!

lontayk 2010.07.27. 20:21:13

Megnéztük az iwiw-es képeket, nagyon tetszett mindenkinek. Levente tényleg aranyosan tud nevetni. Olyan jó Neked, hogy mindent megvarrsz, amire csak szükségetek van. Bárcsak én is ilyen ügyes lehetnék!
Hogy bírtátok a sok esőt? És a meleget? Milyen lesz a termés?

ezer puszi: Klári

Bius,Karina és Judit 2010.07.30. 20:50:12

Nagyon szépen köszönöm,a köszöntést!:)Aranyosak vagytok,hogy gondoltatok rám és szakítottak rá időt.
Pusza!

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2010.08.10. 10:36:35

Na végre írni is tudok legalább egy kicsit! Mert olvasni már a bejegyzés napján olvastalak.
Anno Botondot nevezte el az egyik kedves barátném "boldogsággombócnak". Mostanában egyre többször esze,be jut, ahogy Boldizsár is lassan annyi idős lesz, mint akkor Botond. És most Leventéről is rögtön ez ugrott be. Olyan jó látni ezeket a vidám, önfeledt, mindent elsöprő kacajokat. Követni a szédületes tempót, ahogy fejlődnek. És rácsodálkozni minden egyes nap.

És arra is, hogy a Csenge iskolába megy! Pedig mikor "megismerkedtünk" akkora volt, mint most a Csanu és Boci. De hol van az már! Mennyi minden történt velünk!
Lassan ez a nyár is véget ér és ősszel már fél évesek lesznek, és egy fél éves már messze nem csecsemő! Bár azért kolbászt nem eszik még. De milyen drága és gondoskodó ez a Csanuka! Szerencsére nálunk is hasonlóképp van!

Még mindig csodálom, hogy van időd és energiád varrogatásra is. Ügyes(ek) vagy(tok)!

És olyan jó volt látni legalább a képeket rólatok!

Ilyen vidám, kacagós nyári napokat kívánunk!

Sok-sok cuuuppp: A Fijjuk és Edit

Bius,Karina és Judit 2010.08.21. 07:49:49

Vali!

"Születésed napján, mit kívánjak neked
Boldogságot- szeretetet, amennyit csak lehet.
Leld örömöd az életben, légy mindig vidám,
Ne unatkozz egy percre sem: legyen kerek a világ. "

Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!:)
Bius,Karina,Judit.

lontayk 2010.08.22. 16:59:22

Drága Valika!
Mi is nagyon sok boldogságot kívánunk még 120 évig. Nagyon szép szám a 36. Bárcsak cserélhetnénk.! Boldog szülinapot!!!!!

Ezer puszi: Klári

Bius,Karina és Judit 2010.09.16. 09:54:25

Hahó kérem!:ooo
Kislegény mindjárt szalad és nem tudunk rólatok semmit!!!:oooo
Nagyon elvesztetek!!!
Pusza!
süti beállítások módosítása