Csenge és Csenge - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csenge és Csenge

2008.07.09. 01:00 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

Nem írtam még, hogy jó ideje mindig elpakol (kérés nélkül) maga után, sőt takarítgat, beveti az ágyikóját, összehajtja a ruháit, szóval igazi kis házitündér lett belőle.

Persze, sokszor szeretne megint kicsi lenni (azt mondja, hogy nem akar megnőni, mindig ovis akar maradni), és a dologaimat is gyakran használja (a képen is a babakocsimban lustizik a néptánctalálkozón) - de végül is nem olyan könnyű ez, hiszen ezek legnagyobb hányada (szinte minden) az övé (legalábbis neki vették, és ezt még jól tudja). Mindenesetre nagyon jól elvagyunk mi ketten! Folyton benne vagyok a gondoltaiban, még az Annácska olvasása közben is, ha elnézi a rajzokat, azt mondja: "Nekem ez tetszik, a Csanunak meg biztos ez" (vagy, "A Csaninak melyik tetszik?"). A kastélyával is játszhatok, és tanítgatja, hogy hogyan tegyem bele a babáit.

 

Egyik kedvenc játéka a bújócska: amikor hallja, hogy anya jön, elbújik, és várja, hogy megkeresse. Ő pedig mindenütt keresi, hangosan kommentálva, hogy vajon hol lehet, milyen helyekre bújhatott el, és csöndesen odaoson, ahol sejteni véli. Végül már nem tud mit kitalálni, engem is végig bevon a keresésbe, és azt mondja:

- Na, most már meg kell néznünk az udvaron, biztos ott van! - de közben mindig a valós rejtek felé veszi az irányt, ahol a Csöpp lapul, erős kuncogások közepette. Általában magára húz valamit, és anya felháborodik:

- Ez a Csenge már megint széthagyta a holmiját / ágyát stb.! - és odanyúl, hogy megigazítsa. Ekkor már gyanús hangok hallatszanak:

- Na, be kell hívnunk a Pötyit, úgy hallom, egy nagy egér költözött be a szobába! Gyere gyorsan Pötyi, fogd meg! És mi ez a rendetlenség itt?! - és lerántja  a takarót.

Ezt a koreográfiát (erősen lecsupaszítva írtuk meg) a Csenge annyira szereti (mi is), hogy szíve szerint abba sem hagyná!

Szoktunk még boltost, cukrászdást, doktor nénis is játszani, meg gyakran kell mesélni neki arról, hogy:

- Én is ilyen voltam / így csináltam, stb. , mikor ilyen csöpp voltam? - meg az örök vágy, a megismerésre: mi, hogyan készül? Ebben is kifogyhatatlan tud lenni.

Mostanában rajzolgatni is szoktak: királylányokat, virágokat, auót ("olyat, mint a Berlingó!"), és persze fókát, mert az is nagyon tetszett az állatkertben.

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr4559803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2008.07.10. 13:49:25

Nem is emlékszem ilyen közeli képekre Csengéről! Talán nem is voltak, mert ugye nem szereti... Pedig milyen kár! Csodaszép! És annyira nagylányos, no meg amiket tud és csinál! És mégis csöpp még... A motorozós képeken néztem, hogy mennyire összenőttetek. Legalábbis azon a képeken úgy tűnik. Két vagány járgányos!

Olyan jó Neked, hogy ilyen Nővérkéd van! Nagy kincs!

Pussz: Boti és EDit
süti beállítások módosítása