A dolgok rendje - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A dolgok rendje

2008.06.26. 05:10 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

 

Természetesen a kertészmérnök házaspár gyereke (Csenge, 15 hónaposan.... ) markolja meg a fügekaktuszt, amit milliónyi apró tüske borít. Pedig elhatározták, hogy minden veszélyesnek mennie kell. De egy darab leesett...

Természetesen az aggódó apukák legaggódóbbjának, - aki mindenre odafigyel, mindent átnéz - ötletéből lesz baleset...

Tegnap délutánra az Annát vártuk -a Csenge már a koncert után is együtt akart fürödni vele, de aznap délután Csólyospálosra kellett mennünk, az öntözőért. Hazafelé fagyi a Koronában, Soltvadkerten (napok óta emiatt vártuk az utat)!!! Hogy tudják ilyen finomra készíteni? És nem húzzák le a kanalat, hanem akkora lesz a gombóc, ami elsőre kijön! Olyan hatalmas lett a három gömbös is, hogy anya nem is mert rá negyediket kérni (pedig annyi finom volt, amiről le kellett mondaniiiii!).


Szóval beüzemeltük a medencét - de hideg maradt a víz, és anya vödörrel akart bele hozni forrót, hogy kellemes legyen. De a medencéhez hozzá lehet csatlakoztatni a tömlőt, és apa kitalálta, hogy ne kelljen cipekedni, hanem ráköti a csapra.
Minden jól alakult, de anya (karjában velem) bement a hűtőtáskáért, hogy abban hozzon ki innivalót a gyerekeknek (közben a Daniék is befutottak, és itt marasztaltuk őket). Apa ekkor (véletlen egybeesés) zárta el egy pillanatra a tömlő másik végét, hogy összecsatlakoztassa. Éppen a csap mellett álltunk, amikor a túlnyomás levágta a benti csatlakozót, és mindenfelé fröcskölt a forró víz (utólag kiderült, hogy szerencsére nem volt igazán forró, mivel csak alig fél perce ment).

Anya nem tudta, hogy azért sírtam-e fel, mert én is kaptam, vagy csak megijedtem, de gyorsan elzárta a csapot (az egyetlen tekerős csap, és szorul... ez a mosókonyhában volt), és rohant velem a fürdőbe, hideg vizet engedni a lábamra. Jó 10 perc után (közben nem sírtam, de nem tudta, nem-e csak a fájdalomcsillapító hideg teszi), sírdogálni kezdtem, akkor kivett, hogy megnézze (közben is próbálta, de nem látott semmit, mert villanyt nem kapcsolt).
Továbbra sem látszott semmi, és a sírás is abbamaradt - eszerint a hidegtől volt.
Hála Istennek!
Anya lába viszont kissé megsínylette.
Amelyik jobban égett (jobb), azt próbálta úgy tartani, hogy az enyémről ráfollyon a víz, de a másik nem fért oda. Miután látszott, hogy velem nincs baj, csak megijedtem, még jó negyedórát folyatta a saját lábára a hideget (20 percet írnak az elsősegély könyvek). Eredmény: bal alsó lábszár első része vörös, egy hüvelykujjnyi hólyaggal, és egy másik sötétebb folttal, ami nem hólyagosodott fel. Talp és lábfej részlegesen sérült - új papucs kell, mert semmit nem tud felvenni!
Apa be is fújta neki (a biztonság kedvéért nekem is), de szinte azonnal lemosta, mert sokkal rosszabb lett. Egy ideig még nagyon fájt, de már sokkal jobb, csak feszül. Vagyis a hideg víz, hosszan folyatva tényleg csodákra képes, hiszen amelyik jobban fájt, de kapott belőle, azon már nem is látszik semmi!



De a délután nagyon jól sikerült, a gyerkőcök ki sem akartak jönni a vízből, és még csúszdáztak is bele jó párszor! Én a tavalyi járgányban ültem egy kicsit, borzasztóan tetszett, berregtem is neki, apa nem is tudta, milyen jól választ, mikor vette (tavaly még nem fújták fel) - bár eredetileg a Csengéé volt.
Miután az Annát hazavittük, még a Zsaniékhoz is bementünk - az Anna után - de ott már nem volt igazán jó, mindenki fáradt volt. Viszont én is bementem hozzájuk!
És anya megbizonyosodott felőle, hogy az övé a legjobb, legkedvesebb kislány a világon! Minden visszaszívva!
De mi lesz, ha ő is oviba megy....

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr3539839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bius,Karina és Judit 2008.06.26. 11:52:01

Szegény Anya!!Jobbulást kívánunk neki!!
Még szerencse a szerencsétlenségben,hogynem te kaptad a forróvizet,mert azt bizti nagyon nehezen viselted volna.:(((
Millió pusza,és gyógypusza Nektek!!

lontay 2008.06.26. 15:02:05

Szilvinek boldog szülinapot kívánunk. Anyának pedig gyors gyógyulást. puszi: Klári

Danianya 2008.06.26. 21:59:19

Reméljük Csenge keze gyógyulgat a kaktusz után,és anya lába is!!!

A múltkor kérdezted az Aloé First sprayt,milyen mennyire jó..mi nagyon szeretjük,és sok mindenre használható-többek közt égési sérülésekre,napégésre is.Nekünk bevált!Csal ajánlani tudom ilyen esetekre.

Jó kis koncerten és túrán voltatok a várban biztosan nagyon izgalmas volt!

Szuper medencétek van,biztosan jókat lehet benne pancsizni!

Sok puszi: Danci és Ági

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2008.06.27. 12:03:51

A soltvadkerti cukrászdát nem is szabad kihagyni! Hmmm...
Húúú! Sajnálom a balesetet, remélem már szépen gyógyul Anya lába. Jóó, hogy te csak megijedtél, és nem lett nagyobb baj.
Szép nagy medence, mindenki örömét leli benne... És milyen hosszú még a nyár!
Nem semmi a vízi járgányod! Ebben aztán lehet autózni! És még meleged sincs benne!
Jó nagy pancsikat!

Cuuuppp: Boti és Edit

ledit 2008.07.01. 12:19:17

Gondoltunk ám tegnap Anyára! Megint nagyon ügyes és okos volt, ahogy szokott! :-)
Isten éltessen 14 hónapos nagyfijjúcska! Várunk Benneteket!

Sok cuuuppp: Boti és Edit
süti beállítások módosítása