Lagzi - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lagzi

2008.06.18. 08:40 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

Mecseknádasdon már szemerkélt (itthon végig jó idő volt), míg apa bepakolt a szobánkba. Addig kint maradtam anyával és az alvó Csengével a kocsiban.
Apa nagyon örült: látványosan hozzá kívánkoztam, amikor kinyitotta a kocsi ajtaját!
Odabent már unalmas volt, és örültem, hogy kimehetek hozzá.
Be is mentünk a lagziba, és egészen addig kettesben voltam vele, míg ki nem jöttünk anyáékért, hogy felkeltsük a Csengét a vacsi miatt. Olyan jól éreztem magam a karjában!

Apa szerint problémásak voltunk…

Anya szerint nem (este fél 8-kor, két fáradt, hirtelen zsongásba csöppent gyerektől nem lehet csodákat várni), csak kispoharat, és két kiskanalat kellett kérni, és gyümölcslevet, mert a gyerekekre nem gondoltak, és csak szénsavas, cukrozott, hűtött italok voltak kitéve (még ásványvíz sem). Kértünk még Nekem egy pohár vizet, és minden rendben volt. Ez igazán nem számíthat nagy dolognak, elvégre a felszolgálók azért vannak, hogy segítsenek, és szépen kértük őket, és ráadásul nem is volt teljesíthetetlen a kérésünk – hoztak is mindent hamar.

Olyan jó étvággyal ettem, hogy anyának majd leesett az álla!
Hála az eldobható előkének (ami nem a szíve csücske, de itt nagyon jól jött), a maszatolással sem volt gond.
Utána kinyitotta nekünk az utazóágyat, és abban játszottunk a Csengével (aki addigra ébredt fel csak rendesen, addig apa ölében lustizott, míg apa evett… ).
Így, utazóággyal, játékokkal egész jól kihúztuk az alvásidőt: én fél 11-ig, a Csenge éjjel 2-ig bírta!

Közben persze táncoltunk is, bár olyan gyorsan kellett fotózni, hogy anya kissé elmosódott. A Csenge nagy bánatára igazi tánc még nem volt, de bőszen próbálkozott a megtáncoltatásommal, még az utazóágyban is. Nekem ez olyan nagyon azért nem tetszett…

Anyáék felmentek a szobánkba, átöltözni, mert a Csengének melege lett. A miénk volt a legcsendesebb szoba, az erdő melletti. Igen ám, de (talán emiatt) a fal mentén annyi hangya volt, hogy….
Na, apa mehetett hangyátlanítani a pincérrel… (másik szoba már csak a zajos nagyterem felett lett volna).

Nagyon tetszett a sok lufi (a Csengének anya szerzett is egyet, olyan boldog volt, egész este el sem engedte), a táncoló sokaság, de a végén már csak az ujjacskámat szopiztam – elfáradtam. Elalvás előtt még a mosdóban fürödtem – eddig még sosem, folyton ki is akartam nyitni a csapot, sajnos kép az nem lett.
Addig a Csenge lent maradt a másik mamával, mert őt is elbűvölték a fent említett dolgok.

Aztán jött a neheze.

Apa a másik mamát vitte volna haza (kb. 2 óra), de a Csenge még lent akart maradni.
Babaőrző fülre tapasztva (fejben amerikai rémtörténetek keringtek, elrabolt gyerekekről… meg a Botiról, akivel meg nem történt semmi baj), két téves felrohanás (nem riasztott, csak valaki leárnyékolta egy-egy pillanatra), de egész jól viselték. Én pedig aludtam a Lara utazóágyában, mint a bunda. Még jó, hogy anya a vastag hálózsákomat hozta, és a meleg takarót, mert kellemesen hűvös lett az éjszaka.

A Csenge nagyon jól érezte magát, anyának, sőt még apának is sikerült megtáncoltatnia őt!
De elaludni nem tudott a sok izgalomtól, pedig már ő kérte, hogy menjünk fel.
Még sorra meséltette anyával, hogy hogyan készül ilyenre a szoba (tetőtérben aludtunk), és, hogy ő is ilyet akar. Hogyan készülnek a berendezési tárgyak (szinte mindet el kellett mesélni), az utazóágy, és hasonlók.
Végül még mesét is kért, de anya még felakasztgatta a lagzis ruhákat, és közben elnyomta az álom. Ő az Anna ágyában aludt, egészen fél 10-ig.

A TV-ben nem volt beállítva mesecsatorna, de szerencsére nem is kérte (pedig ezzel beszélték rá anno), annyi minden más foglalkoztatta, hogy eszébe sem jutott.

Olyan nagy segítség, ott is velem játszott, terelgetett, hogy hova szabad, hova nem, a vacsoránál etetett (és tőle mindig mindent elfogadok!), itatott, igazi kis angyalka!

10 előtt reggelizni mentünk (persze mellém ült, hogy etessen), kis séta a Bagoly körül (amikor is rá kellett döbbennünk, hogy ma is hideg lesz… ), majd szedelődzködtünk, hogy körbejárjuk a vidéket.

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr59526629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lontay 2008.06.18. 11:04:05

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a lagzi, sokat tudtatok táncolni. Ügyesek vagytok, hogy ilyen lazán megoldottátok a csomagolás, és az utazást is. Szép helyeken jártatok, ismerkedtetek az országgal. puszi: Klári

Danianya 2008.06.18. 21:50:56

Sajnáljuk hogy a szandi eltűnt,de a lagzi jól sikerült;) Reméltük,hogy az utazóágyak beválnak,és tudnak aludni bennük a manók;)
Daninál sem volt probléma,minket annál jobban megviselt,hogy nem itthon aludtunk:P

Vannak lagzis fotók is?Kíváncsiak lennénk rá!

Puszi:Ági
süti beállítások módosítása