Gyerekpásztorok - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Gyerekpásztorok

2008.08.01. 23:42 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

Csütörötkön egész sok volt belőlük: a mamával együtt a Szilvi és a Bence is eljöttek. Anyáék dolgoztak, így aztán ők is csak képekben látták a délutánt:

A napokban már egyáltalán nem vagyok halandó bent lenni - a szokásos reggeli cécó után nyomban fogom a szandim, és kiabálok anyának. Ma már olyan türelmetlen voltam, hogy előre kicsatoltam, így neki már csak feladni kellett. De utána is résen vagyok ám! Nyújtom felé a papucsát, erős magyarázatok között, nehogy esetleg el akarja terelni a figyelmemet. Ha a babakocsit is meglátom, akkor persze - a fent forgatókönnyvel - hoszabb sétára is számíthatunk... De anya mindig beteszi a motort a hálóba, mert hazafelé már azzal száguldozok - miután minden, utamba eső érdekességet megszemléltem - így kb. háromszorsára nő a séta ideje.

Szóval non-stop kintlét, azóta már megeszem az üveges bébiételt is - pedig úgy tűnt, nekem az nem kell (a Csenge sokáig megette), dehát muszáj volt elővenni, mert a főzésre nem adtam engedélyt. És szépen, egyedül be is kanalaztam az egészet (illetve a felét, nálunk már második generáció óta az a "teljes" adag). Nem is írtuk, hogy előző nap a vacsit is az udvaron ettük - anya el is tűnődött, hogy erre miért csak most jött rá, hiszen így nem kell felsöpörni, felmosni, a leeső darabkákat hamar összeszedi a Pötyi. De nekem furcsa volt egy kissé, mert eddig még sosem tette fel az etetőszékem tálcáját - az asztal lapja a szék karfájához lett emelve, még a Csenge idejében, és így teljesen hozzá tolható. Hadakoztam is egy ideig, de a spagettivel sikerült hamar lefegyverezni. Amúgy gyakran eszünk odakint: ilyenkor anya kosárban hozza ki a finomságokat: paradicsomot, uborkát, almát, barackot, dinnyét (a Csenge a sárgát, én a görögöt szeretem) főtt krumplit, vajat, kiflit, (a kukorica sajnos leérett) a vizet pedig üvegből isszuk.

Visszatérve a délelőttre: anya fürcsit készített nekünk, a kagyló kék felében, majd beleállította a csúszdát is. Mondanom sem kell, hogy nem akartuk abbahagyni. A vízben pedig továbbra is flakonokkal, kupakokkal méricskélek - úgy megfertőzött velük, hogy alig törődök a "rendes" vízi játékokkal. Egyedül a kis locsolókanna kedvéért mondtam le róluk a minap: anya megmutatta, milyen érdekesen folyik ki a víz a rózsán keresztül, és ez engem is megfogott.

Újdonság az alvás terén: néha nem alszom el a szopival. Ilyenkor anya énekelget, és sétálgat velem, mint régen. Tegnap elővettünk a Gryllus: Esti csendben című CD-jét. Nagyon szép altatók vannak benne. Az új kedvenc:

 

Kisbaba, kismama, jó északát!

Égből a Hold tüze hulljon rád!

Ringasson, tollas ágy!

Kisbaba, kismama, jó éjszakát!....

 

Tegnap éjjel óta pedig barikád van az ágy mellett (már csak egy oldala van, mióta a Csenge is kapott egy sajátot). Az történhetett, hogy rámásztam apára, és leestem róla... Semmi baj nem lett, csak megijedtek (én alig), de anya nyomban a visszaalvásom után odahordott minden takarót, párnát, amit csak talált. Előkerül hát újra a leesésgátló - de kicsit fél, mi van, ha azon is átmászom?! A Csengét is ettől féltette, de ő csak ébren mászkált keresztül rajta, álmában sosem mozdult el ennyire (amint elérte apát a talpa, meg is állt...).

Péntek délelőttre is jutott az izgalomból: részleges (ötödét takarta a Hold) Napfogyatkozás!  Apa elővette a hegesztő álarcát (a teljes Napfogyatkozásról maradt szemüvegek valamelyik - általuk ismeretlen - fiók mélyén lapulnak...), és még a kis Csenge is megcsodálhatta a nem mindennapi látványt:

Aztán meghívókat osztogattunk. A Mária nénihez és az Annáékhoz látogattunk el. Utóbbiról képes beszámoló is készül...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr12596769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2008.08.04. 11:21:09

De nagyon jó lett a tapsikolós kép! Micsoda felhőtlen jókedv! És együtt volt a 4 unoka! Biztos a Mamid is hasonlóképp érezte magát!
Moci, fürcsi, csúszda! Meg is értelek, hogy egy percig sem akarsz a szobában maradni! Méricskélni, öntögetni én is imádok, minél többször meg kell ismételni.
Az ággyal csak óvatosan, rossz a padlón találni magad, főleg félálomban. Remélem a gátló beválik!

Szép nyári napokat!

Cuuuppp: Boti
süti beállítások módosítása