Macipark 1 - Levente, Csanád, Csenge

Levente, Csanád, Csenge

"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." .................................................................................. Öt kobaknyi családtörténet: Csanád /majd' 3,5 éves/, Csenge /6,5 éves/, a csöpp Levente /fél éves/, apa és anya /örökké fiatalok/ - a kicsikkel a középpontban... ............................................. Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers ............................................ A traktor marad! Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers .......................................... Mehetne még lassabban is... ...........................Angyalka Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers ............................................... Lassabbaaaan!!! ............................................. Kukucs: Free Web Counters
Free Counter .............................................. Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
...............

Utolsó kommentek

  • lontayk: Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csengének szülinapja alkalmából nagyon s... (2011.03.03. 21:16) 7 hónapos
  • lontayk: Apucinak nagyon boldog névnapot kívánunk sok-sok szeretettel. Sajnos a másik blogról nem mennek ... (2011.02.26. 08:43) 7 hónapos
  • lontayk: Nagyon hiányzott már a naplótok. Örülünk a híreknek, a gyönyörű képeknek. Tényleg hihetetlen, hogy... (2010.10.07. 20:10) Változások
  • vadvirag5: Hűűűű de nagyon örülök Nektek! Legalább annyira, mint tegnap este Boldizsár a féléves meglepinek! ... (2010.09.30. 14:38) Változások
  • Bius,Karina és Judit: Nagyon örülök,hogy írtál,és köszönöm,hogy szóltál!:):) Tüneményes a kis Levi,tényleg nagyon elrepü... (2010.09.30. 09:55) Változások
  • Utolsó 20

Kedvenc album

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Macipark 1

2009.04.09. 13:54 - Levente, Csanád, Csenge, Vali

Apának Szadán volt dolga, meg az Egyetemre is be kellett mennünk, úgyhogy megint nem jutott annyi idő a gyerekprogramra, mint szerettük volna (négykor értünk oda...), de borzasztóan élvezték! Az ötlet természetesen az Annácskás könyvből jött, egy éve is voltunk már Szadán, és fogalmunk sem volt róla, hogy a szomszéd faluban milyen nagyszerű lehetőség kínálkozik...

Este még baktériumtrágyáért is be kellett volna mennünk, a kísérlethez, de már nem került rá sor. Még szerencse, hogy a másikat előző délután elhoztuk Perkátáról. Ugyanekkor szereztünk be a Csanukának egy csomag kisgatyát, kiszoknit, és pólókat is (a Csengéről örököltekből csak három fehér jött szóba, a többi már nagyon kislányos) Dunaújvárosban, a C&A-ból. Még a szomszéd Lilike ajándékát is megvettük, úgyhogy húsvét után babanéző. Csak szegény kis Csenge nem kapott semmit, mert a mama vigyázott rájuk, és próba nélkül nem mertem kalapot, szoknyát venni neki.

 

Persze az Egyetemről sem lehetett azonnal elindulni. Előbb a könyvtárban kergetőztek (egyébként gyakran járunk, és csöndesek, de már úgy várták a macikat, hogy alig bírtak magukkal). Aztán a parkot kellett körbeszaladni, ami ugye nem két perc.

 

 

A Csengécske a Zitától kölcsönkapott sapiban parádézott (zsiráf van rajta, és imádja, az első ilyen sapkáján is zsiráf volt, még négy éve...), igaz a Csanu számára került elő, de neki még nagy, ám úgy tűnik, nem fog a szekrényben gyűrődni... Pedig pár napja vettük elő a tavalyi kalapokat, és még sok jó volt közöttük, dehát ez "vadiúj" szerzemény, most nagy becsben van.

 

 

 

 

A kedvenc Katica babáját - amit a mamától kapott még réges rég - is végig hozta, hogy neki is mindent megmutasson. Szegény, a fél szeme is hiányzik, és kisebb korában összerajzolta az arcát, amit nem tudtam lesúrolni, de a Csenge számára ez semmit nem von le a baba értékéből.

 

 A Csengének közben a kerti tó is eszébe jutott, amit mindig olyan nagyon szeretett (és olyan furcsa nekem, hogy elfelejtette), itt persze rögtön botot kellett keríteni, és úgy próbálták közel csalogatni a halakat.

A Csanuka mindvégig a Csenge után rohant, nem is nagyon figyelt ránk, teljes összhangban voltak egymással.

 Ja, és a konzulenssel való megbeszélés (közben a maggyűjteményt rakosgatták) után sem lehetett sietni, mert - bár a felső oldalon parkoltunk, és keresztül kellett menni az egész alsó arboron - a Csanu  Egyedül! akart gyalogolni (hangoztatta is jó sűrűn), sőt a lépcsőzésnél sem fogadott el semmi segítséget.

Indulás után aztán elszunnyadtak, de előtte még megbeszéltük (mint előző este, és aznap már annyiszor), hogy a macik már biztos nagyon várnak, hiszen a kismadarak már előző nap elcsiripelték nekik, hogy jönni fog a kis Csenge és a Csanád, akik majd nagyon finom mézet adnak nekik!

Előző este a Csanuka annyira beleélte magát - és persze annyira nincs még időképe -, hogy hazaérkezés után nagy kiabálással volt: - Mennyünk, macihoz, macihoz! hiszen biztosra vette, hogy oda indultunk (este sötétben...). Csak sokára tudtuk megvígasztalni, és csak úgy, hogy a neten megkerestük a Veresegyházi Medveotthon honlapját, és előre megnéztük magunknak a macikat.

A Csenge sem volt kevésébé izgatott, ő ugyanis már hajnali fél négykor felkelt (nem szokott), modván, kialudta magát, egyáltalán nem álmos, és mikor megyünk már?!

Sajnos nem tudtunk igazán korán indulni - diót is vittünk - ennek ellenére nagyon ügyesen viselték az utat, pedig ez volt az első hosszú út a melegben, az ablakrolók is megint felkerültek a kocsira. A Csenge színezett - mindig is féltem a kocsiban való ceruzahasználattól, de a pici vastag készlet nem tűnik olyan veszélyesnek - , eleinte a Csanuka is rajzolgatott az erre a célra fenntartott kicsi füzetkébe. Később a Csenge Miki egeres kártyáit rakosgatta egyesével előbb a dobozába, később a kártyabedobóba (úgy tűnik, jó ötlet volt, hogy megcsináltam anno), aztán ki és előről egyesével. Ezzel aztán egészen  az M0-ig lekötötte magát! Almát hallgattunk, mert a Gryllus Biciklizős lemezéről a "tattoost!" (traktoros) már kismilliószor végighallgattuk, és szerencsére sikerült rábeszélni a váltásra.

Ja, és persze az is növelte a hangulatot, hogy - miközben a mama-féle kolbászos szendvicset majszolták (a kis Csanád teljesen oda van ezért a kolbászért) - váratlan módon mindkettőjük játéktartójában két-két nyuszis Kinder szeletre bukkantunk. Hogy az idén milyen korai ez a nyúl, és milyen furcsa helyekre tojik!

 

FOLYT. KÖV.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csacse.blog.hu/api/trackback/id/tr251055816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bius,Karina és Judit 2009.04.09. 21:39:45

Nem mondjátok,hogy itt voltatok 5 percre tőlünk?????
Hát ez azért....sajnállom,talizhattunk volna.

Éppen tegnap hallottunk erről a Maci parkról.
Ezek szerint érdemes ellátogatni oda.

Már is járt nálatok a nyúszi??De jó nektek!:))
Pusza!

vadvirag5 · http://bociboti.blogspot.com 2009.04.10. 23:26:45

Macipark? Hűűűű! De jól hangzik! Még sosem hallottuk, de kedvet kaptunk...
Főleg, hogy még 50 km-re sincs! Ami azt is jelenti, hogy csatlakozom picit az előttem szólóhoz! Tudom-tudom... Sokszor kevés ez a 24 óra... A bejegyzésből is ez derül ki. De azt hiszem ez így is nagyon tartalmas nap volt!
De legalább félúton! Vagy csatlakoztunk volna Hozzátok! Vagy... Nem is tudom, csak olyan jó lenne!

És megszületett az újabb kedvenc Csenge-kép! Gyönyörűséges!

Sok cuuupp: Botiék
süti beállítások módosítása